Sidor

tisdag 26 augusti 2014

Pedagogisk dokumentation

Just nu läser jag kursen pedagogisk dokumentation som it stöd. Processen som sker under denna kurs reflekteras i bloggen. Läs gärna mer om vem jag är här brevid, i bloggen.

Pedagogisk dokumentation är för mig en process där flera pedagoger reflekterar kring dokumentationen. Dokumentationen sker systematiskt och över tid. Ett gemensamt fokus som reflekteras kring samt gemensamma utgångspunkter och modell är nödvändigt för att ska bästa möjliga förutsättningar för att den pedagogiska dokumentationen ska fungera.

Mina kullerbyttor har länge varit hur man dokumenterar de yngsta barnen och skapar en delaktighet samt belyser processen, utan att själv göra tolkningar. De yngsta barnen går inte att fråga, då deras språk mera utgör kroppspråk än talat språk. Pedagogerna tolkar det som händer och utan andra kan det bli helt galet. Det är alltså ännu viktigare med flera pedagogers reflektion för att skapa en bred bild samt att bild/film används som verktyg.

Det känns skönt att ha en lärgrupp där vi tillsammans kan få prova våra tankar, reflektera samt skapa nya förståelser av det vi lär oss. Jag tror på kollaborativt lärande. Det ska bli så spännnade.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar